Lurs Dörr.

Vi monterar ytterdörrar från Lurs Dörr.


Dörrtillverkaren Lurs Dörr AB startade 1948, och har sedan början av 60-talet varit helt inriktad på dörrtillverkning med fokus på kvalitet från stomme till ytbehandling.


Lurs Dörr skapar dörrar precis som du vill ha dom. Dörrarna är både säkra, tåliga och snyggt designade och kan anpassas till de flesta krav och önskemål.


Detta tack vare ett brett sortiment och stort hantverkskunnande.

Lurs Dörr Logo
  • 4 gångjärn
  • 3 lager färg
  • Dubbelt ramträ
  • Glaslister i Accoya
  • 70mm dörrblad

Spårfräst dekor. Villaserien produceras i flera varianter, de flesta med spårfräst dekor och slät insida. Utformningen på dörrarna är noga vald av Lurs Dörrs egna designer, vilket ger ett tilltalande utseende.

Modern är en dörrserie med ett modernt och stilrent utseende. Enkelheten och symmetrin skapar en harmonisk men spännande entré. Serien har många intressanta varianter.

Pålimmad dekor. Dörrar med pålimmade dekorer har som standard spårfräst dekor invändigt i motsvarande mönster.

Herrgårdsserien tillverkas i många olika varianter, som enkel- och pardörr. Kan också fås med samma dekor invändigt som utvändigt.

Äkta speglar. Dörrarna i Traditionserien tillverkas med äkta genomgående dekor enligt den gamla klassiska stilen, med fasta spröjs på både in- och utsida. Dekoren är nerfälld i dörren och har gerade lister med raka hörn. Här har vi kombinerat moderna material och krav på formstabilitet med den klassiska spegeldörren.


Traditionserien är den mest exklusiva serien och kräver stor noggrannhet och hantverksskicklighet vid tillverkningen. Dörrarna produceras i flera olika varianter och både som enkel- och pardörrar. Med äkta speglar blir utseendet alltid lika på både ut- och insida.

Ekdörrar är fanerade med Ek av A-kvalité på in och utsida.

Teakdörrar är fanerade med Teak av A-kvalité på utsidan och Teakinfärgat fanér på insidan. Dörrbladets sidostycken är kantlistade med solid teak och karmen är gjord av massiv ek av mycket hög kvalitet. 


Serien tillverkas i 3 varianter, slät, spårfräst och med pålimmade speglar i massiv Ek eller Teak. Alla dörrar har slät insida med stående ådring som standard.


*Det går att få alla Ekdörrar svartlaserade till samma pris.