Artiklar

Kustnära boende: fönsterval för ett hållbart och energieffektivt hem

Ett kustnära boende är en dröm för många, med de vackra utsikterna och den friska luften som ingår. Men det finns också viktiga faktorer att tänka på när det gäller valet av fönster för ett boende utmed kusten. Fönstren måste kunna motstå de utmaningar som det marina klimatet medför, i denna artikel går vi genom följande:


  • Saltluft och korrosionsbeständighet
  • Hårda vindar och lufttäthet
  • Fukt och fukttäthet
  • UV-skydd
  • Var noga med ditt val av fönster


Saltluft och korrosionsbeständighet


Saltluft kan vara hård mot metaller, så det är viktigt att välja fönster med  korrosionsbeständiga material, såsom aluminium eller rostfritt stål. Detta kommer att säkerställa att fönstrens mekaniska komponenter håller längre och förhindrar läckage.


Hårda vindar och lufttäthet


Hårda vindar är också en vanlig företeelse vid havsnära boende, och det är viktigt att välja fönster med hög lufttäthet för att förhindra skador och läckage. Det är också viktigt att välja fönster med hög mekanisk styrka för att motstå vindpåverkan.


Fukt och fukttäthet


Fukt är också en utmaning, därför är det viktigt att välja fönster med god fukttäthet. Det innebär att fönstren ska kunna motstå fuktskador, såsom mögel och röta, samt hindra fukt från att tränga in i bostaden. Ett bra sätt att säkerställa god fukttäthet är att välja kvalitetsfönster med dubbelt isolerglas och tätningslist runt ramen.


UV-skydd


Det är också viktigt att välja fönster med ett bra UV-skydd, eftersom ett havsnära boende är känt för att vara exponerat för höga halter av solljus. Detta kommer att skydda inredningen från att blekas eller skadas av UV-strålning, samt hjälpa till att hålla bostaden sval på sommaren.


Var noga med ditt val av fönster


Våra produkter från Norlux Fönster är ett utmärkt val, med ett brett utbud av fönster med hög kvalitet och funktioner speciellt anpassade för det hårda klimatet utmed kusten. Våra fönster är tillverkade med korrosionsbeständiga material och är utformade för att motstå hårda vindar och fukt, samtidigt som de erbjuder ett riktigt bra UV-skydd. Med Norlux Fönster kan man känna sig trygg i att ens fönster kommer att hålla länge och ge bästa möjliga prestanda i boendet nära havet. 


Att välja rätt fönster kräver lite extra planering och övervägande. Men med rätt val av material och funktioner, kan man säkerställa att fönstren håller längre och ger bästa möjliga prestanda i det marina klimatet. Med kvalitativa fönster som är anpassade för ändamålet, kan man njuta av de vackra utsikterna och den friska luften utan att oroa sig för skador eller höga underhållskostnader.

KOSTNADSFRITT

HEMBESÖK

Skydda ditt hem mot västkustens hårda kustklimat med Fönsterbolaget och Norlux Fönster